Logo

Jobb agyféltekés rajztanfolyam felnőtteknek


"Gyakoroljátok a művészeteket, bármilyen művészetet, hogy megtapasztaljátok a fejlődést, hogy rájöjjetek, mi van bennetek legbelül, hogy növekedjen a lelketek."(Kurt Vonnegut)

A jobb agyféltekés rajzolás Dr. Betty Edwards rajztanárnő által kifejlesztett módszer, ami arra mutat rá, hogy a rajzolási tudásunknak a megnyilvánulásáért, a jobb és bal agyféltekék felelnek. A bal a racionális agyféltekénk, ő felelős az írásért, beszédért, mozgásért, a logikus gondolkozásért, előítéletekért, félelmekért. Míg a jobb agyféltekénk a kreatív, örömteli, intuitív, spontán megnyilvánulásainkért felelős. Rajztudásunk kibontakozásának akadályozásáért még a gyerekkorban elsajátított szimbólumokban való rajzolás, és az évek során kialakult „én nem tudok rajzolni” hitrendszerünk felelős. A hétköznapok nagy részében leginkább olyan tevékenységeket végzünk ahol a bal agyféltekét működtetjük, így a jobb nagyon ritkán kap csak teret a kibontakozásra.

A tanfolyam alatt, egyszerű gyakorlatokkal csillapítjuk le a bal agyfélteke működését, és adjuk át a teret a jobb agyfélteke kreatív részének, míg nem a végére, teljes összhangba hozzuk a két agyfélteke működését. Elsajátítjuk a szélek, tér, fény – árnyék és arányok érzékelését. Már az első nap végére megtapasztalhatjuk, hogy többre vagyunk képesek, mint amit magunkról hittünk. A negyedik nap végére pedig már több realisztikus portré megrajzolásán leszünk túl.

A jobb agyféltekés rajzolás, nem csupán egy rajztanfolyam, hanem egyben egy mély Önismeret is. Mivel mindenhová viszed magadat magaddal, így a rajzban is a saját szokás szerinti érzéseiddel fogsz találkozni és megnyilvánulni. A tanfolyam végére nem csak a rajzkészséged fejlődik hanem a mindennapokban is érzékelheted majd jótékony hatását mint például:

  •  Felismerheted beidegződött rossz szokásaidat, vagy akár azokat az érzéseket, melyek az életed más területein is akadályoznak a kibontakozásban. Nem csak a rajzolásban, hanem az élet más területein is sokkal kreatívabb leszel.
  •  Önbizalmad, önértékelésed, intuíciód erősödik.
  •  Figyelmed javul, könnyebben tudsz koncentrálni.
  •  Összhangba, közelebb kerülsz valódi kreatív énedhez.   

Jómagam 2011 tavaszán végeztem el a jobb agyféltekés rajztanfolyamot Csattos Ilona – Önismereti író, és előadó vezetésével. Mindemellett már 2009 őszétől aktívan részt vettem Ilona Önismereti előadásain, melyeknek köszönhetően mára, már egy teljesen új látásmóddal szemlélem a világot és mondhatom, hogy egy új, szebb, kiteljesedettebb életet kaptam általa ajándékba. A módszert lánya Tóth Nerella sajátította el Dr. Betty Edwards fiától az Egyesült Államokban. Ők voltak az elsők, akik ezt a tanfolyamot Magyarországon elkezdték vezetni. Később Nerellánál végeztem el a rajz haladót és a színes festés kezdő és haladó tanfolyamokat is. Azóta sem tudtam letenni az ecsetet a kezemből, és mára már több eladott festményem is van, de rajzolok festek rendelésre is.

Weboldalam:  http://beataberes.com/ 

A tanfolyamot közösen vezetem majd nagyon kedves barátnőmmel, Fekete Évával, akivel 2009 ben közösen indultunk el egy új élet irányába az Önismeret útján, közösen végeztük el a jobb agyféltekés rajztanfolyamot is, de míg én a festés irányába haladtam tovább, ő az emberi kapcsolatok és konfliktus mentes kommunikáció művészetét sajátította el mint mediátor. Barátságunk már jóval régebbre vezethető vissza, hiszen közösek a gyökereink, egy vidékről származunk, mégis egy másik országban találkoztak útjaink újra, Habár figyelmünk az élet más más területére irányul, célunk közös: hogy szülőföldünkre is, MAGunk által ki-ki a saját eszközével, eljuttassunk egy olyan tudást, mely minden emberben lakozik, mely által egy harmonikusabb, szeretetteljesebb, kreatívabb életet élhetünk.

Szeretettel: Béres Beáta

A Dr. Betty Edwards módszerével kifejlesztett, jobb agyféltekés rajz tanfolyamon, már az első nap végén felfedezheted, hogy többre vagy képes, mint amit magadról hiszel...

Tölts el velünk közösen 4 csodálatos napot, a Bélyi Sennyei Kastély festői környezetében. Ismerkedj meg egy új látásmóddal és tapasztald meg a benned rejlő kreatív énedet.

Időpont és helyszín: 2016 augusztus 27-28- 29-30, Sennyey kastély, Bély

Minimum korhatár 16 év, felső korhatár nincs

Minimális létszám: 12 fő, maximális létszám: 21 fő

A tanfolyam díja:

100 Euró/4 nap (tartalmazza a szükséges eszközöket, melyek a Tiéd maradnak a tanfolyam után, hogy tovább kamatoztathasd általuk a tanfolyamon Benned felébredő tudást)

130 Euró/4 nap ebéddel együtt

180 Euró/4 nap ebéddel, vacsorával és szállással együtt

A tanfolyamot vezetik: Béres Beáta – festőművész és Fekete Éva – mediátor

Jelentkezni online, itt lehet a Sennyey kastély weboldalán 2016 augusztus 15 ig, a jelentkezés gombra kattintva. A megjegyzés rovatba kérlek írd be az életkorodat, és hogy kérsz-e ebédet, vagy teljes ellátást szállással. Köszönjük.

A jelentkezési határidőig, a tanfolyam díjának 50 %-át, 50 EUR-t kérjük előlegként befizetni, az alábbi számlaszámra, hogy biztosítani tudjuk a szükséges kellékeket:

IBAN: SK65 0900 0000 0005 5199 2368

BIC: GIBASKBX

Számlatulajdonos: Nadácia Prosperitas, Hlavná 22, 079 01 Veľké Kapušany (Prosperitas Alapítvány, Fő utca 22., 079 01 Nagykapos)

Számlavezető bank: Slovenská sporiteľňa, a.s. Tomášiková 48, 832 37 Bratislava

A megjegyzésbe kérjük írd be a neved.

A jelentkezésed akkor válik lessé, ha megkapjuk az átutalásodat. Amennyiben a tanfolyamra kevesebb, mint 12 fő regisztrál, a tanfolyamot nem tudjuk megtartani, és az összeget visszautaljuk.

További információkért hívhatod a +3630 609 44 66-os telefonszámot, vagy írj a sennyekastely@gmail.com email címre. 

Rendezvény adatai

Kezdés ideje: 2016-08-27 10:00:00
Rendezvény vége: 2016-08-30 17:00:00
Férőhelyek: 21/13 fő