Logo

Kiadványok

1) 2013 márciusában adta ki a Magyarok Világszövetsége az Élt Szibériában - Petőfi Sándor hamvainak elhozása végett című kiadványt.

2) 2015 júliusában, a Magyarok Világszövetségnek MAGYARSÁGTUDOMÁNYI FÜZETEK sorozatának 25. számában közzé lettek téve azok a dokumentumok, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy Petőfi Sándor nem halt meg a Segesvár melletti csatatéren, hogy Szibériába került, családot alapított, verseket írt orosz és magyar nyelven. Közlésre került Szuromi Lajos, debreceni egyetemi tanár verselemzése, amely bebizonyította, hogy Eliaszov professzor által összegyűjtött orosz versek szerzője Petőfi Sándor.

3) 2017 januárjában, nem sokkal azután hogy Alekszej V. Tyivanyenko és Petőfi Sándor egy szibériai leszármazottja, a Magyarok Világkongresszusára látogatott, megjelent a MAGYARSÁGTUDOMÁNYI FÜZETEK 29. száma, mely Tyivanyenko professzor A szibériai "titkos fogoly" Petőfi Sándor barguzinban című oroszul írt könyvének fordítása Dalmay Árpád által. Ez a mű több meggyőző bizonyíték mellett közre adja az Orosz Igazságügyi Minisztérium honlapjának tanulmányát, mely egyértelműen kijelenti az 1848-49-es honvédek, közük Petőfi Sándor szibériai száműzetését.

4) Alekszej V. Tyivanyenko A szibériai "titkos fogoly" című könyve könyv formában is megjelent magyarul. Immáron már a harmadik utánnyomás kerül értékesítésre.